12 Ağustos 2014 Salı

Fındıklı Kurabiye


Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2  yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • aldığı kadar un 
Üzeri için
  • çekilmiş fındık
Hazırlanışı

               Un ve bir yumurtanın akı (akını üzeri için kullanacağız) hariç tüm kurabiye malzemelerini bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve önce yumurta akına daha sonrada çekilmiş fındığa batırıp fırın tepsisine diziyoruz tüm hamura aynı işlemi uygulayıp 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.





2 yorum:

  1. vazgeçilmezimmm tattım biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teyzemin rahmetli kayınvalidesinden öğrenmiştim bunu toprağı bol olsunnnn

      Sil