12 Ağustos 2014 Salı

Güllaç


                Evet biliyorum ramazan geçti ve yine biliyorum güllaç genelde ramazanda aranıyor ama güllaç severler her daim güllacı seviyor hem artık ramazan haricinde de güllaç yufkalarını marketlerde bulabiliyoruz öleyse işte benim güllaç tarifim.

Malzemeler

  • 10 adet güllaç yufkası
  • 8 su bardağı süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık 
Süslemek için 
  • vişne
Hazırlanışı

                  Sütü ve şekeri bir tencere içerisine alıp ocağa koyuyoruz ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya yakın vanilyayı ilave edip kaynayınca altını kapatıyoruz. İstediğim büyüklükte ve şekilde herhangi bir tepsiye yada borcama bir adet yufka alıp tepsinin şekline göre yerleştiriyoruz ve iki kepçe süt ile ıslatıyoruz 5 yufkaya aynı işlemi uyguladıktan sonra her yanına eşit dağılacak şekilde fındık serpiyoruz ve yeniden 5 yufkaya aynı şerbetleme işlemini uygulayıp bitiyoruz. Tencerenin içerisinden şerbetten kalabilir onuda tepsimizin üzerine ilave edip istediğimiz gibi süsleyip oda ısısına gelince dolaba alı- 2-3 saat dinlendiriyoruz.



Not: İsteğe göre şerbetin içerisine 1 tatlı kaşığı gül suyu da eklenebilir. Tatlının içerisine yine isteğe göre fındık cevirine ceviz yada antep fıstığı da konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder