5 Ağustos 2014 Salı

Karbonatlı Hamur Kızartması


               5 çaylarına, sabah kahvaltılarına, çocuklar okuldan geldiğinde açlık giderici :) günlere, çat kapı gelen misafirlere uzun lafın kısası her menüye her öğüne yakışan bir kızartma böreğidir kendileri :)
               Ve de benim çocukluğumun böreklerindendir ne zaman canımız börek çekse annem hemencik bundan yapardı yanınada çay demler peynir zeytinle yerdik ;)

Malzemeler


  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı en sulu yerinden yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1  çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
Kızartmak için
  • 1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı

          Un hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
          Yaptığımız hamuru ikiye bölüp ne çok ince ne çok kalın bir hamur açıp istediğimiz şekillerde kesip kızgın yağa atıp kızartıyoruz ve sıcak sıcak yanına çay demleyip kahvaltılıklarla yiyoruz :)






2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Meltem Hanım, bayılırım bu tarife. Aklıma geldi sayenizde, akşama yapayım da, mis gibi yiyelim eşimle.
    Geç farkettim ama takibime aldım sizi, izleyiciniz çok olsun inşallah. İlginizi çekerse, bloğuma da beklerim. Sevgiler..
    http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok severim çocukken annem acıktık dediiğimizde hemen hamur tutar kızartırdı bize bunu :) afiyet olsun şimdiden sizede :)

      ve bloğunuzada baıp takip alıyorum hemen :)

      Sil