11 Ağustos 2014 Pazartesi

Lokumlu Kurabiye


           Lokumu kim sevmezkiiiii helede güllü olunca peki hiç lokumu kurabiyenin içinde denediniz mi müthiş bir tat oluyorrr işte tarifiii

Malzemeler

  • 250 gr paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un 
  • 10-15 adet güllü lokum
Hazırlanışı 

            kurabiye malzemelerinin hepsini (lokum ve un hariç) bir kabın içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve lokumları 4 e bölüp böldüğümüz lokumlardan bir parça alıp elimizle bastırdığımız hamurun içerisine koyup hamurun ağzını kapatıp lokumu saklıyoruz ve yuvarlak bir şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz. 



Not: Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpilebilir. Ve illaki güllü lokum olacak diye bir kaide yok her türlü lokum olabilir hepsi nefis oluyor kurabiyenin içerisinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder