11 Ağustos 2014 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf


Malzemeler

  • Yarım kilo yas kadayıf
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
Muhallebisi için
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram margarin
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt
Hazırlanışı 

               Öncelikle yaş kadayıflarımızı bıçak yardımı ile ince ince kıyıp fırın tepsisinin içine yayıyoruz ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atıp kızartmaya başlayacağız kadayıflar fırında iyice kızdıktan sonra margarinimizi minik parçalar halinde kesip kadayıfların üzerine yayıcaz yeniden fırına sürüp 5 dk margarin erimesini bekleyip 5 dk sonra tepsiyi çıkarıp kadayıfları güzelce karıştırıp her yanlarının yağlanmasını sağlayıp yeniden fırına sürücez ve ara ara karıştırıp güzelce kızarınca fırından çıkarıyoruz. Soğuduğu zaman içerisine fındığı ekletip güzelce karıştırıyoruz.

                 Kadayıfların işlemini tamamladıktan sonra muhallebi malzemelerinin hepsini margarin hariç bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz ve karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp margarini ekleyip karıştırarak eritiyoruz. ve muhallebiyi ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

                 Muhallebi soğurken 1 bardak süt ile krem şantiyi çırpıyoruz ve muhallebi güzelce soğuduğunda krem şantiyle karıştırıp 5 dk mikser yardımı ile ikisini birbirine yediriyoruz. Bu ölçü dikdörtgen büyük borcama tam den geliyor ve borcamın alt kısmına kadayıfımızın yarısını güzelce yayıyoruz. Yaydığımız kadayıfın üzerine muhallebimizin hepsini düzgün şekilde yayıp en üst kata kalan kadayıfımızı serpiyoruz ve 2-3 dolapta dinlendirip soğuk servis ediyoruz.



Not: Eğer borcam yerine porsiyonluk servis etmek istiyorsak kuplara yada kaselere yine aynı işlemi uygulayarak kupların alt kısmına kadayıp sonra muhallebi en üste yine kadayıf olarak doldurup servis edebiliriz.



Dip not: Ben kadayıfı 1 kilo alıp fırında kızartıp fındık ile karıştırıp buzdolabı poşetini dolduruyorum ve buzlukta saklıyorum tatlı yapmak istediğimde sadece muhallebi ile uğraşıp kadayıfım hazır olmuş oluyor. İsteyen kuru kadayıfı alıp parçalayıpda kullanıyor bu tatlıda ama aynı tadı ve lezzeti vermiyor.

2 yorum:

  1. ben sütlü tatlı sevmem diyen biri olaraktan bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen sev diye en çok bu tatlıyı yapıyorum ya zaten ;)

      Sil