6 Kasım 2014 Perşembe

Dereotlu Poğaça


Malzemeler

  • 100 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
Hazırlanışı

              Poğaça hamuru için un hariç tüm malzemeyi bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun hepsine aynı şekil verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder