7 Kasım 2014 Cuma

Yaprak Sarma


Malzemeler

  • 4 demet üzüm yaprağı 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet taze nane
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

              Öncelikle taze yapraklarımız kaynamış suyun içerisine atıp 1-2 dk renge değişene kadar bekletip çıkarıyoruz ve haşladığımız yaprakları soğuk su ile yıkayıp süzdürüyoruz. 

             Dolma içimizi hazırlamak için pirincimizi yıkayıp bir tencere içerisine alıp üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip yarım su ile salçayı da ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ve yeşillikleri ince ince kıyıp içimiz ılındığı zaman baharatlarla beraber ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve yıkamış olduğumuz yaprakları da alıp sarıyoruz. 

              Dolmaların hepsi sarıldıktan sonra tencereye dizip dolmaların yarısına kadar su ile doldurup üzerine de bir adet limonu dilimleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve kapamadan 5 dk önce sıvıyağ gezdirip öyle kapatıyoruz altını.


Not:Eğer yapraklarınız salamura ise 1 saat ılık suya basıp dinlendirirseniz tuzu çıkmış olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder