5 Kasım 2014 Çarşamba

Kalbura Bastı


Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı

              Şerbeti 5 dk kaynatıp soğutuyoruz. Hamur için sıvı malzemelerin hepsini karıştırıp daha sonrada unu, vanilyayı, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ilave edip yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimiz ile hafif bastırıp içerisine ceviz koyup kapatıyoruz ve rende yada makarna süzgecinin tersinde yuvarlayıp kalbur şekli verip fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkarında soğuk şerbeti sıcak tatlılarla buluşturup 15-20 dk dinlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder