5 Kasım 2014 Çarşamba

Kabak Mücveri


Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet taze nane
  • 3 çorba kaşığı dolu dolu un 
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı

               Yeşillikleri ince ince kıyıp bir kabın içerisine alıyoruz. Başka bir kabın içerisine kabakları rendeliyoruz ve suyunu sıkıp yeşillere ilave ediyoruz. Unu, yumurtayı ve baharatları da ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Bir tavanın içerisine sıvıyağı döküp altını yakıyoruz ve yağ kızınca kaşık yardımı ile müceverlerimizi tavaya koyup şekil veriyoruz ve her iki tarafınıda güzelce kızartıp alıyoruz tavadan. 


Not: Eğer kızartmak istemiyorsanız ve hafif olsun diyorsanız unu biraz daha çoğaltıp ve bir pakette kabartma tozu ilave edip yoğurduktan sonra yağlanmış fırın kabına dökün mücveri ve üzerine de susam serpip fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder