4 Kasım 2014 Salı

Karnıyarık


Malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz
Hazırlanışı

              Öncelikle patlıcanlarımızı picamalı olarak kabuklarını soyuyoruz ve bir derince kabın içini su ile doldurup bir tatlı kaşığı tuz atıp patlıcanları bu suyun içerisine atıp 1 saat bu şekilde bekletiyoruz. Bir saat sonunda patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp önce sıkıp sonra yıkıyoruz ve karınlarını yarıyoruz bir fırın kabının içerisine 1 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup 190 derecelik fırında patlıcanlar kızarıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.(40 dk kadar yeterli oluyor)

               Patlıcanlar fırındayken bir yandan da kıymamızı hazırlıyoruz ve soğanı ince ince kıyıp bir tava içerisine kıyma ile alıp kavuruyoruz. Kıyma suyunu çekince ince doğranmış 2 biber ve 1 domatesi de ilave edip baharatları ve tuzu da ekleyip hafif soteleyip altını kapıyoruz. 

              Patlıcanlar yumuşayınca fırından çıkarıp içlerine hazırladığımız kıymalı içi dolduruyoruz üstlerine domates ve biber dilimleyip koyuyoruz ve bir tava içerisinde çok az yağ ile salçayı kavurup 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz ve kaynayınca karnıyarıkların üzerine sosu döküp sıcak fırına tekrar sürüyoruz yarım saat kadarda böyle pişirdikten sonra kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz.


Not: İsterseniz patlıcanları fırında kızartmak yerine fritöz yada bol yağ ile de kızartabilirsiniz fakat öyle yapıldığında ağır olduğu için en bu yöntem ile yapıyorum karnıyarığımı hem yağsız hemde hafif oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder