20 Nisan 2015 Pazartesi

Çikolatalı Kek



Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 200 gr krema
  • 80 gr çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un 

Hazırlanışı

               Öncelikle kremamızı bir tava içerisine alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz ve ocaktan alıyoruz çikolatayı küçük parçaları bölüp kremaya ekliyoruz ve karıştırarak çikolataları eritiyoruz. O bir kenarda soğurken yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve kremayı ekleyip kıvamını açıyoruz ve çok az çırpıyoruz. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip çırpıyoruz. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder