17 Nisan 2015 Cuma

Kabak Yemeği



Malzemeler
  • 3 adet orta boy dolmalık kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası 
  • yarım çay bardağı pirinç 
  • tuz 
  • sıvıyağ
  • yarım demet dereotu

Hazırlanışı

              Öncelikle soğanı ince ince kıyıp bir tencere içerisine alıyoruz sıvıyağ ekleyip soğanı pembeleşmeye bırakıyoruz ve kabakları da küp küp doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip çiğ kokusunu alıp kabakları ilave ediyoruz tuzunu ekleyip çok az kabakları geçmeyecek kadar su ekliyoruz ve kaynamaya başlayınca pirinçleri yıkayıp ekliyoruz. Pirinçler pişince yemeğin altını kapayıp ince ince kıydığımız dereotlarını ilave ediyoruz ve yemeğimiz hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder