20 Ağustos 2015 Perşembe

Çok Sorulanlar ( 1 )



                     Evlendiğimden bu yana (yani 2 yıldır) kaşık takımlarımla ilgili çookkkça soru alıyorum. Efendim işte "saplı kaşıklardan memnun musunuz?" işte "makinada yıkıyo musunuz?" ya da "hangi marka?" gibi sorular. Madem öyle bir yazı yazıp şunu açıklığa kavuşturayım dedim.

                     Ben büyük kaşık setimi yani misafir için olan 12 kişilik kaşık setimi KARACA dan aldım. Ve gayette memnunum. En sade serisini seçtim sofralarımın şıklığına şıklık katması için ve yıkandığında desen vsleri ile sorun yaşamamak için.

                     Günlük kullanım için ise 2 tane 6 kişilik set aldım daha doğrusu bir setim BERNARDO dan aldığım kahvaltı takımımın içinden hediye çıktı (plastik saplı) ve öyle olmasına rağmen çok memnunum. Diğer setimi ise o sıralar çok revaçta olan KARACA' nın porselen saplı kaşık takımından yana kullandım. İyi kide öyle yapmışım çok memnunum.Yani korkmayın porselen nasıl olur kullanışlı mı falan diye çekinmeyin gayette kullanışlı ve sofrada da ayrı bir şık duruyorlar.


Ve gelelim son zamanların çok moda olan puantiyeli ve pötikareli kaşıklarına hep almak istiyordum ama iyi bişimi alsam yoksa heryerde bulunabilen fiyatı makul olanlardan mı alsam bilemiyordum sonra geçen gün instagramda gezerken bir hanımın paylaştığı gönderiye den geldim. Şu çok meşhur olan tantitoniden bu puantiyeli kaşıklardan almış ve 2 yıkamada kaşıklar deforme olmuş yani metal kısımları soyulmaya başlamış. Bu gönderiyi gördükten sonra karar verdimki makul fiyatlılardan alıp yıkamam gerektiğinde elimde yıkarım en azından deforme olursada verdiğim paraya acımam diyip pazarda 6 tanesi 10tl ye alıp kullanmaya başladım. Nerden aldığımı sorarsanızda ben Kocaeli Kartepe Ulus pazarından aldım ama şuanda çoğu züccaciyede yada pazarlarda bulabilirsiniz. Boş yere tantitoniye dünya para ödemeyin derim ;)



                                Ve gelelim diğer sorularaaaaaaaaaa evetttttttttt diğer bütün kaşıklarımı bulaşık makinasında yıkıyorum hemde en yüksek derecede bile hiç bir sorun yaşamadım.

                                Ve yine evet saplı kaşıklar gayette kullanışlı oluyor hemde sofralara renk katıyor. Ayrıca zaten mal ister en iyisi ister en kötüsü olsun bu sizin kullanışınız ve yıkayışınızla ya yıllarca kullanılır yada daha ilk kullanmada çöpe gider. Yani kullandığınız şey her ne olursa olsun onun kıymetini bilip cebinize vereceği zararı düşünerek kullanırsanız değil kaşık plastik spatula bile olsa hiç bir zarar gelmeden yıllarca kullanırsınız ;)

                                Bugünlük benden öneriler bu kadar kalın mutlulukla :)

16 yorum:

  1. ulus pazarını bende çok severim ): çok ta özledim ayrıca gerçekten çok sıklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh ulus pazarııı pek fenadır pekkk "bişi almayacam" diyip gidilir acık ondan acık bundan alınıp çıkılır :)

      Sil
  2. Porselen saplılardan bende de var ve çok memnunum ama ğuantiyelilerde çok şeker miş sizin ulus pazarına mı gelsem acep :) güzel günlerde kullan canım

    YanıtlaSil
  3. ayyy bizim erenköy pazarı gibi bişi demek ki.

    kaşık bilgisini bol kepçe vermişsin eline sağlık lazım olur bu bilgiiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel kaşık takımları bunlar :) renkler desenler çok şirin madem çok kullanışlı o zaman bende alcamm:) Bloğunu takibe aldım.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani benim icin gayet kullanisli yazidada dedigim gibi bu kullanis isi birazda bize bagli :)
      Cok tesekkur ederim hosgeldiniz bloguma :)

      Sil
    2. Gonca hanim minicik bi ricada bulunsam :) blogu izlemeyede alirmisinizz

      Sil
  5. Pembe güllü olana bayıldım :) bence de çok mantıklı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar benim ilk goz agrilarim :) senelerce koli bekleyip kullanilmaya baslaninca cok mutlu oldular :))))

      Sil
  6. üstteki benim takımımdan bayılıyorum onlara
    çiçek bakamıyor olabilirim ama çiçekli çatal bıçak takımıma bakabiliyorum :-)

    YanıtlaSil
  7. ay çok güzeller keşke benimde bunları böyle makul fiyata bulma şansım olsa bende bloguma beklerim
    sevgiler...
    http://cileklireccel.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inş sizde bulursunuz en kısa zamanda :)

      bu arada hoşgelmişsiniz ama küçük bi ricada bulunsam bloğumu takibe alırmısınız :) bende bakıyorum şimdi bloğunuza :)

      Sil
  8. Porselen saplı çatal kaşık TK tatlı kaşığını ayrı sipariş verebilirmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar artik uretilmiyor maalesef bulsan kendim alicaktim ama yoklar ☺️ brndr zaten 2009 yilinda falan almistim epey eskiler yani 😉

      Sil