3 Ekim 2015 Cumartesi

Turbun Faydaları


              Ahhhhhhhh yorgun savaşçı geri döndü. Bütün evin tozuna kirine "senmisin büyük ben miyim?" diye haykırıp bütün bir hafta kendini (yağmura rağmen) paralayıp her yeri missss gibi köşe bucak temizleyip galip geldi :) (vücut bu sırada bağırıyor "ahhhhhhhh her yanım ağrıyo ahhhhhhhh mahvoldum ahhhhhhh böle galiplik yere batsın") :)))))))))) neyse neyse çok uzatmım bitirdim temizliği normal hayatıma geri döndüm :)

             Ve ben bu hafta onca işin arasında pazarda ne buldum bir bilseniz (sanki kaşıkcı elmasını buldum sanır duyan) tabi ki de turp buldum yani turp çıkmışşş bütün yaz çekdiğimiz hasret sona ermiş hemde tammmmmmm ağzımda aft'lar çıkmaya başlamışken. Şimdi diyeceksiniz ki "ne alaka turp ve aft ?" şöyle ki turbun bin bir derde devasını bilenler bilir bu devalardan biride ağızda çıkan aft yaralarına karşı. Yani turp bu ağızda çıkan yaralara karşı ilaç etkisi görüyormuş ve çıkmasını en aza indirip yok edebiliyormuş. (bir yerde okumuştum)

                Zaten soframızdan kış aylarında turp eksik olmazdı bunu okuduktan sonra geçen hiç hiç eksik etmedim her salataya turbu da ekledim ve kış boyunca yaralar önce en aza indi ve yaz boyuncada hiç çıkmadı taa ki bu haftaya kadar. Ve bende bu hafta turbu bulmuşken hemen aldım pazardan ve aft'lar çoğalmadan yok oldu bile.

                 Velhasıl kelam ağzınızdaki aftlara öle ilaç, krem, gargara falan hak getire yine ne varsa doğa da var alın pazardan misss gibi turbunuzu sofranızdan ve salatalarınız dan eksik etmeyin bakın nasıl deva oluyor tüm dertlerinize.

                  Bugünlük bu kadar yeter ben kaçıyorum dinlenmeye ziraaa vucut bağırıyor "Ahhhhhhhhh yorgunummmmmmmmmm" diye :) mutlu hafta sonları sizlere.

6 yorum:

  1. Titizlik başa bela.;))) Turp havuçla karıştırıp biraz da limon ve zeytinyağıyla harika oluyor. Çok da faydalı. Çocuklarda öksürüğe de iyi geliyor(tabii balla)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy titizlikten değilde ev birazcık yeşilliğin içinde dolayısıylada bütün yaz uçuşan toz ot böcek pamuk eve doluyor ondan yani temizlik :)
      aaa evet havuç ve turp çok yakışıyorrrr

      Sil
  2. aftlara karşı iyi geldiğini bilmiyordum... eşimin en büyük sıkıntısı aftlar... hele ne zaman sigarayı bırakmaya karar verip bıraksa ağzında kocaman aftlar çıkyor...:( ama artık turbun iyi geldiğini biliyoruz.. teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende geçen kış öğrendim uyguladım çok iyi geldi inş sizede iyi gelir

      Sil
  3. Temizlik yapmayı çok seviyorum :) turp havuç marul ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehehe planlıdır temizliklerim her hafta pazartesi yapar bütün hafta keyfime bakarım :D ay evet ya marula çok yakışıyor turp

      Sil