25 Aralık 2015 Cuma

Çay Sofraları ( 7 )


                   Tünaydın hanımlarrr ve hayırlı Cumalarrrr.Huzurlu, mutlu ve bol bereketli bir gün ve hafta sonu inşaallah...

                    Bu yaz bizim apartmanda tam bir yaprak dökümü yaşandı. 2 yıl önce bina yapıldığında kocaman bir aile olarak taşındık hepimiz bu binaya 2 yıl boyuncada çok güzel anılar biriktirdik. Tabi herkes buranın yerlisi değildi çoğumuz (benimde olduğum gibi) iş yada eş dolayısıyla başka başka şehirlerden gelmiştik. Hemen hemen hepimizin de buraya alışma evresi denk düştü gibi bişi.Ve bu yazda tayicilerin tayinleri gelip çatınca bizim binada bir hüzün oluştu gidenler kalanlar yeni gelenler. Bir sürü insana veda edip yeni yeni bir sürü insana kucak açıp yeniden bir aile olabilmeyi başardık çok şükür! Tabi gidenleri de özlüyoruz sık sık anıyoruz isimleri onların yeri ap ayrı yine bizim için. Ama gelenlere de adapte olup kaynaşabilmek için de sık sık. Eh tabi ilk onlara gittik bir bir "Hoşgeldin" turları düzenleyip sonrada sırayla "buyurun bize de" kısmına geçtik :)

                 Geçen haftada o "buyurun bize de" kısmı tamda bendeydi :) Ve beni aldı bir telaş bir heyecan :) neden mi? Çünkü hepsi bir blogger olduğumu biliyor yani beklenti yüksekkk :) Ne yapayım ne edeyim derken bende şimşekler çaktı kıvılcımlar çıktı ampüller yandı :))) Herkes bildiğimiz börekli pastalı çay sofraları hazırlamıştı bende bi atraksiyon lazımdı ve bende tabiki anne babaannnemin usulu olan "BAZLAMA" partisi yaptım :))))

                Evet evet yanlış duymadınız bazlama yaptım annemle babaannem misafirlere bazlama yedirmeye bayılırlar ama öle yanında salatamış pastamış falan değil yanına baya baya tereyağ ve acıka koyup öle yediririz. Ve herkes bayıla bayıla parmaklarıyla beraber yer. Ve sıvadım kolları önce acıkamı hazırladım (tarif arşivde mevcut) sonra yoğurdum hamurumu bazlamalarımı pişirdim. Bir kek çırptım en sürprizlisinden ve tabi ki mevsimin ennnnn güzel tatlısı olan kabak tatlımı da pişirdim al sana menü :)

                Sabah değil öğlen geldi misafirlerim ama benim menümde bazlama olduğu için ben sofrayı kahvaltılıklarla donattım.




                               İşte böyyyleee kocaman bir sofra hazırladım komşucanlarıma tabiki herkes bayıldııı hem sofraya hemde bazlama fikrime :))) uzunnn uzunnnn yedik sohbet ettik gülüp eğlendik ;)



                                   Bu muhteşem 2 lezzetede bayıldı herkes tarifleri haftaya gelecek bloga da ;)


                                  Tabiki oncaaa uzun sohetin ardına kahve eklenmeden olmazdı :) gerçi grubun yarısı dağılmıştı ama kalan yarısıyla cilaladık o sofrayı :)


                          Aaaa unutmadan birde minicik bebeğimiz Çağan'ımız o gün 20. gününü doldurmuş ve evden ilk kez bize misafirliğe gelmişti. Yine babaannemin hep dediği bir şeyi uygulayıp (unutmuşum aslında son anda aklıma gelip hazırladım) Çağan'ımızı eve yumurtasız göndermedik :) Eskiler yani büyükler hep söler "40 lı bebeğe yumurta verin evinizden giderken yumurta gibi çabuk ve sağlıklı büyüsün" diye derler bizde uyguladık hemencik :)

                          Uzun lafın kısası biz yine apartmancak çok eğlenceli bir gün geçirdik Rabbim herkesin ağzının tadını bozmasın ve hepimizi hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşaallah...

                                           Musmutlu günler öpüyorum hepiniziiiiiii

12 yorum:

  1. Tabaklarına ve çatal bıçak takımının renklerine bayıldım :) ayrıca bazlamalar da küçük küçük çok şeker gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimmm :) aslında bizimkiler kocaman tepsi boyutunda yaparlar bazlamayı ama ben misafire sunumu kolay olsun diye minnacık yaptım :)

      Sil
  2. Tarifleri merakla bekliyoruz o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh bu üşengeçlik beni öldürecek kekin tarifini attım ama bazlama hala bekliyor :)

      Sil
  3. 40'ı cikan bebege yumurta verildigini ilk kez duyuyorum. Acaba ben mi unuttum diye dusunuyorum. Ne guzel geleneklermis. Sofra duzeni harika icindekiler ayri harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemden biliyorum bende hep öyle söyler bize ordan aklımda kalmış :) teşekkür ederimmmm

      Sil
  4. sizin apartmana tasınma gibi planlarım var kahve keyfi çay keyfi derken işi gücüde bırakabilirim ben :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyyyyyyyyyyyyy ne güzel olurrrrrrrrrrr yaza 1 dairede boşalıyor direk size tahsis ederiz zaten çalışan komşuda istemiyoruz gönderdik tüm çalışanları ev hanımları hakimiyeti kurduk binada :D

      Sil
  5. Herşey mükemmel elinize sağlık :)

    YanıtlaSil