11 Haziran 2018 Pazartesi

Fındıklı Tuzlu Kurabiye


             
                        İyi akşamlarrr :) ramazan bitti bitiyor şimdi herkes bayram telaşında. Bayramın kendi telaşı yetmiyormuş gibi birde ne "ikram edeceğiz?" "neler hazırlayacağız?" deri var eminim her evde. Tabi ki boolllca baklava ve türevleri ile haşır neşir olacağız gittiğimiz her misafirlikte ama ben diyorum ki tatlının yanına bir de şöyylleee güzel hem tuzlu hemde tatlı arası şahane ağızda dağılan bir kurabiye olsa dışı bollll susamlı. Güzel olmaz mı? Hem sadece bayram için değil sonrasında da bolca çay saatlerinize konuk olacak bir tarif geliyor şimdi.

                        Benden söylemesi tadan herkesten 100 % 100 geçer not alıyor ve itiraf edeyim yedikçe yiyesiniz geliyor :) hadi bu kadar övmek yeter tarife geçeyim artık sizde denemelere başlayın dimi ama? :)

Malzemeler;

  • 250 gram tereyağ ( yarı tereyağ yarı margarinde yapabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yumurta (beyazları üzerine kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık 
  • aldığı kadar un 
Üzeri için;
  • 2 su bardağı kavrulmuş susam
Hazırlanışı;

                Un hariç kurabiye malzemelerini bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp önce ayırdığımız yumurta akına sonrada susama buluyoruz. Tüm hamura şekil verdikten sonra 170 derelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Size yumuşak pişmemiş falan gelebilir ilk ama korkmayın fırından çıkıp soğuduktan sonra kıvamını alıyor. Bu arada susam gözünüze çok gelebilir ama gelmesin gerçekten çok fazla susam yiyor ama şahane lezzetli oluyor :)




Dip not: Nedense kurabiyeyi hiç tek olarak fotoğraflamamışım :) her yapıldığında ertesi güne kalmadan bittiği için sanırım bu fotolarla idare edin şimdilik :)))))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder