19 Haziran 2018 Salı

Supangle


                  Merhabalarrrr ramazan bitti bayram geçti yaz geldi artık herkes sakin rutinine döndü ve kahve çay saatleri başladı-başlayacak :) malum çocuklarda evde şöyle soğuk damakları şenlendirecek tatlara ihtiyaç var biliyorum :) Hani şu pastanelerde yiyipte bir türlü tadını ve kıvamını tutturamadığımız o şahane supangle var ya heh işte onu artık tutturucaz ve tadan herkesten tam not alacaz kesin bilgi yayalım lütfen :)))) tarif biraz karmaşık görünecek ilk başta ama zamanla alışıyorsunuz ve hemen hazırlayıp dolaba dinlenmeye atabileceğiniz kurtarıcı bir tatlınız olacak eminim.

                   Hadi fazla uzatmayayım lafı tarife geçeyim buyrun efendim o şahane supangle tarifine;

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt (200ml ölçülü bardak)
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 çorba kaşığı nişasta 
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • 2 paket biri sütlü biri bitter çikolata ( 80 grdan 2 tane)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik buzlu su 
Hazırlanışı;
       
                 Öncelikle tereyağını tencereye alıp eritelim, unu ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpmaya devam edelim. Sütü koyar koymaz yumurta sarısını ekliyoruz ve yine çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtanın hemen ardından kakao, vanilya ve nişastayı ekleyip kaynayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca toz şekeri ve çikolataları ilave edip çırparak 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz. Ocaktan altından sonra azar azar buzlu suyumuzu ilave ederek çırpmaya ve suyun tamamını yedirerek bitiriyoruz. Su ve çırpma işlemi bittikten sonra kaselere pay edip soğuduktan sonra dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

                Şimdi malzemelere bakıp çok az çıkıcağını tahmin ediyor olabilirsiniz fakat hacmi büyük kaselerle 6 porsiyon çıkıyor korkmayın :) Buzlu su supanglenin kıvamı ve tadı için büyük önem taşıyor o yüzden önyargılı davranıp onu koymayayım falan demeyin hata edersiniz :) ve eğer isterseniz kaselerin dibine çikolatalı kekte koyabilirsiniz lezzetine lezzet kadar ben sevmediğim için tercih etmiyorum :) ve son söz dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.




2 yorum:

  1. Great post , I'm following you , please follow me too

    makeyourfashionchoice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Büyük Blog Takibi Etkinliğinden geliyorum. Blogunuz çok güzel takipteyim sizlerde benim blogumu takip ederseniz sevinirim. https://www.cihan7.com İyi bloglar.

    YanıtlaSil