31 Mart 2020 Salı

Pankek


      Dün pankeki paylaşınca tarifini çok soran olmuştu siz beğeni bırakırken bende tarifi yazıyor olucam aşağıya 👇🏻🥞
.
.
Dip not: ömere yaptığın pankekin tarifi ayrı onunki öne çıkanlarda mevcut 😉
.
.
Pankek
.
.
Malzemeler;
-2 yumurta
-yarım su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1.5 su bardağı un
.
.
Hazırlanışı; yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz. Tavayı ocağın en küçük gözüne en kısık ateşte koyup ısınmasını bekliyoruz. Eğer tavanız yapıştırmıyorsa yağlamanıza gerek yok yapışma riski varsa çok az yağ döküp bi pecete ile her yanına gezdirip yağ kalmıcak şekilde sürüyoruz. Tava ısınınca minik çorba kepçesiyle veya rahat dökebileceğiniz bir şişe yardımı ile döküyoruz ve dökünce yaymaya çalışmıyoruz bırakıyoruz kendi yayılıp şekil alsın. Üstü göz göz olup baloncuklar oluşunca diğer yüzünü çevirip pişirip alıyoruz. Hamur bitene kadar aynı şeyi yapıyoruz hepsine ve pankeklerimiz hazir 🥞🥞🥞






.
Dip not: püf noktalarına dikkat ederseniz yani en küçük ocakta ve en kısık ateşe pişirip, pişerken altına bakmak için dokunmadan göz göz olunca çevirirseniz ve tavayıda yağlamassanız bol kabarmış yumuşacık ve pürüzsüz pankekler elde etmiş olursunuz😉🥞🥞🥞

2 yorum: