9 Mayıs 2020 Cumartesi

Güllaç


     Genelde herkesin ramazan ayında sevdiği ama benim her daim bir tat güllaç 😋 tek sorun var bitek eşime sevdiremedim 🤣🤣 neyse zaten konumuz o değil 🙄 tarif soranlar olmuştu klasik büyük paket değilde küçük paket güllaç için aşağı yazacağım tarif yani onu dikkate alarak deneyin 🤣 yoksa hüsrana uğrarsınız ziraa büyük paketin çeyreği kadar güllaç yufkası oluyor küçük paketlerde 😉😉😉
.
.
Küçük paket güllaç için 👇🏻
.
.
Malzemeler;
-1 paket güllaç (küçük paket!) .
-2.5 su bardağı süt (yani 500 ml) .
-1 su bardağı toz şeker .
-1 paket vanilya .
-fındık-ceviz-badem-fıstık (damak tadınıza hangisi uygunsa)
.
.
Hazırlanışı; süt, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynatıyoruz. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp 10 dk kadar bekletip küçük derin bir servis tabağına güllar yufkasını koyup üzerine sütlü şerbeti gezdiriyoruz, her yufkadan sonra süt gezdiriyoruz üzerine ara katlardan birine bolca fındık (ben fındık seviyorum içinde) serpip yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz ve en son kalan sütüde üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz. Oda ısısına gelince dolaba kaldırıp 1-2 saat dinlendiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder