5 Mayıs 2020 Salı

Ramazan Pidesi


    Ekmekten sonra pide tarifi soranda çok oluyor 😂 belirli bi tarif üstünden değilde biçok tarife bakıp kafama göre takıldım aslında 😂 ama çok güzel oldu 👌🏻 soranlar için tarif aşağıya geliyor 👇🏻 siz beğene durun 🧡
.
.
Malzemeler;
-1 su bardağı ılık su .
-yarım.su bardağı ılık süt .
-1 yemek kaşığı yoğurt .
-1.5 yemek kaşığı toz şeker .
-1 tatlı kaşığı tuz .
-1 tatlı kaşığı toz maya .
-aldığı kadar un .
.
Üzeri için;
-1 yumurta sarısı -1 yemek kaşığı yoğurt
-zeytinyağı -susam ve çörekotu
.
.
Hazırlanışı; un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu azar azar ilave ederek yumuşak bi hamur yoğuruyoruz ve hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra tezgaha alıp tekrar yoğurup gazını çıkarıp merdabe yardımı ile açıyoruz ne çok ince ne çok kalın pidemizin olmasını istediğimiz büyüklük kadar ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kağıdın üstüne once un-galete unu-mısır unu-tam buğday unu-ruşeym yani evde hangisi varsa onu serpio hamurumuzu üzerine alıp 20 dk kadar da tepsi mayası yaptırıyoruz. 2 kaşık un yarım.bardak ılik suyu karıştırıp mayalanan pidenin üzerine elimiz ile sürerek parmaklarımız yardımı ile pide şeklini veriyoruz. Yumurta sarısı, yoğurt ve yağı karıştırıp fırca yardımı ile sürüp susam ve çorekotu serpip 200 derecelik ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder