19 Ağustos 2020 Çarşamba

Haşhaşlı Tuzlu Çubuk

 Ağızda dağılan çıtır çıtır müthiş bir çubuk 😍 özellikle ömer bayıldı 👌🏻 yapıp yapıp  buzluğa atın atıştırmalık isteyen bebelere, ani gelen misafire, çayın kahvenin yanına yani demem o ki her daim herşeye yakışan bir tarif geliyor 👇🏻

.

Hashaşlı Tuzlu Çubuk

.

Malzemeler;

-125 gram oda ısısında tereyağ 

-yarım çay bardağı süt

-1 çay bardağı sıvıyağ 

-3 yemek kaşığı mavi hashaş 

-1 çay kaşığı tuz 

-2 yemek kaşığı sirke 

-2 tatlı kaşığı toz şeker

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-aldığı kadar un 

Üzeri için;

-yumurta sarısı

-susam 

.

.

Hazırlanışı; un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp çubuk şekli verip fırın tepsisine diziyoruz üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derecelik fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırından almayıp fırın kapağını çok hafif aralık bırakıp iyice soğuyana kadar almıyoruz.

.

Dip not: haşhaş yerine çörekotuda olabilir veya onlar olmadanda olabilir 😉



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder