24 Temmuz 2023 Pazartesi

Mayalı Pişi

 Bence pişi sevmeyen yoktur 🤤 benim için mayalı mayasız fark etmiyo ama sanki mayalısı bi tık önde geliyo 🤤🤤bizde pişi değilde "pesmet" derler biz kim derseniz muhacirler 😅 annemin babası dedem ve babaannem hasbehas bulgar göçmeni ve bulgar göçmenlerinin yaşadığı köyde yaşıyoruz bizim için bu pişi değil pesmet 😅 hatta bizde bu kandillerde helva vs yerine dağıtılır arefe günlerinde ekmek yogrulmuşsa kesinlikle kalan ekmek hamuruyla pesmette kızartılır hatta tatlı olan lokmanın şekli verilir şerbete batırılmadan öle tuzlu haldede yenir bizde 🤤🤤🤤🤤 benim gibi pişi severler için tarifi aşağı bırakıyorum 👌🏻


Mayalı pişi 


Malzemeler;

-1 su bardağı su 

-1 su baedağı süt

-1 yemek kaşığı toz şeker

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 paket yaş maya yada kuru instant maya

-aldığı kadar un 


Hazırlanışı; un hariç tüm malzemeyi maya eriyene kadar karıştırıp maya eridikten sonra azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur hazırlayıp yarım saat 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz mayalandıktan sonra isterseniz yaglı eliniz ile koparıp şekil verip direk kızgın yağa atın yada merdane ile açıp kesip farklı şekiller vererekte kızartabilirsiniz. Aynı hamuru lokma şeklinde kaşıkla dökerekte tuzlu lokma yapabilirsiniz. 








Dip not: hamur tutturamıyorum diyenler için pişide kolaylık çok fazla fırından ekmek hamuru alıp direk yine kızgın yağda kızartabilirsiniz 🤤😅

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder