ister kurabiye olarak ikram edin ister yanına kesme dondurma koyup tatlı olarak ikram edin her türlüsü enfes oluyor :) ve şerbeti de soğuk şerbet olduğundan gayet hafif baymayan bir tatlı oluyor :)
Malzemeler
- kurabiye için
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri (Pakmaya)
- 5 yemek kaşığı kakao (Pakmaya)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya (Pakmaya)
- 1 paket kabartma tozu (Pakmaya)
- aldığı kadar un
- içi için
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri (Pakmaya)
- 2 adet yumurta akı
- şerbeti için
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- süslemek için
- 80 gr sütlü çikolata ((yada beyaz çikolata))
Hazırlanışı
Önce kurabiye malzemelerinin hepsi bir kaba alınıp güzelce yoğurulur ve kulak memesi kıvamında bi hamur elde edilir.İç malzemeleride bir kaba konur ve onlarda güzelce yoğrulurKurabiye hamurundan cevizden biraz daha büyük hamurlar koparılıp yuvarlanır. Bu ölçülerden 24-26 arası kurabiye çıkıyor ve çıkan sayıya görede iç malzemeden fındıktan biraz daha büyük parçalar koparılır yuvarlanır .Kurabiye hamurlaları elimizde parmağımız yardımıyla içi oyulur ve içlerine iç malzemeleri konup kapatılır. Bütün hamurlara bu işlem uygulandıktan sonra 170 derecelik fırında 40 dk kadar pişirilir.Şerbet malzemeleri soğuk bir şekilde bir kabın içine dökülür ve şeker eriyene kadar karıştırılır.Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk alan sütlü şerbetin içine atılır ve 1 dk bekletilip çıkartılır.Eritilen çikolata (ben o an beyaz çikolata evde olmadığından sütlü çikolata erittim ama beyaz çikolatanın görünümü çok daha şık oluyor) ile üstlerine şekil verilir ve servise hazırdır.
harikaaaaa
YanıtlaSilevet canım gerçekten süper bir tariffff
SilEllerine sağlık canım çok hoş blogunu da takibe aldım sevgiler :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok güzel görünüyor, serviste ayrı bir güzel. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim sagolun :)
SilEllerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor.. Bizim evde çok sevilir bu tür atıştırmalıklar. Deneyeceğim. Sevgiler...:)
YanıtlaSilinş sizde beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun :)
Sil