28 Aralık 2015 Pazartesi

Dıy Proje/3 - Dolap Yenileme


                Bugünlerde çok fazla blogumla ilgilenmiyorum. Hani geçen haftada demiştim ya günler bana yetmiyor diye buda ispatı oluyor sanırım :)

                Ama yinede ben vakit buldukça size yazmaya çalışıyorum. Öyle ortalıktan kayboluyorum diye unutup küsmeyin bana olur mu :)

                Ben buralarda olmasam da evde kayıplara karıştığımda tabi ki de boş durmuyorum ya evime değişiklikler yapıyorum ya da yeni tarifler deniyorum.

               Mesela bu değişiklilerden biride 2 yıldır yapmak istediğim ve benim için çok büyük (insanlık için küçük olsada) :) bir hayaldi ve ben gerçekleştirdim şuanda çok mesudum :) "Neymiş o küçük ama büyük olan hayal?" derseniz hemen anlatayım belki size de fikir olur :)



               Efendimmm geçenlerde size evlenirken mobilyayla ilgili maceralarımdan bahsetmiştim. İşte buda onlar dan biri hatta en büyüğü! Çünkü bizim evimiz azıcık nohut oda bakla sofa olduğundan mobilyalarımı da elimden geldiğinde kullanışlı ve evime uygun tarzda almaya çalıştım. Ki nitekim aldım da. Ama tek bişide tıkanıp kaldım ev küçük olduğundan koridora büyükçe bir hem vestiyar amaçlı hemde depolama amaçlı bir dolap gerekiyordu ve koridorum da buna müsaitti. Ben evlenmeden önce eşimle ayrı şehirlerde yaşadığım için her zaman evime gelip bişiler yapma imkanım yoktu dolayısıyla da yapılacakları bir çırpıda eşime listeleyip bırakıp geri dönüyordum. Heh işte bu dolabı da aynen öyle yaptım hatta bir kağıda çizdim notlar aldım eline verdim istediğim sadece düz açık renk bol raflı bir dolaptı. Bir marangoz bulup vermiş siparişi eşim. Neyse günler geçti evimi yerleştirmeye yani halk diliyle çeyiz sermeye gelene kadar o dolap eve teşrif etmedi o günde eşim başında bekleyerek getirtti dolabı evimize. Ve dolap eve bir girdi! ben şok! Atıcaktım kendimi apartmanın tepesinden aşağı o derece! Neden mi? Çünkü o açık renk istediğim dolap simyah! evet evet simsiyah geldi! Sadece siyah olduğu yetmezmiş gibi kolum kadar kulplar içine istediğim ayrıntılar tam bir fiyaskoydu anlayacağınız.

                Tabi ben orada kızılca kıyameti koparacakken eşim çoktan evin içine sokturup monte ettirmişti bile dolabı! Şimdi diceksiniz ki neden öyle gelmiş çünkü burası çok küçük bir yer insanlar değil itiraz etmek hayır demeyi bile bilmiyorlar yüz yüze bakıyoruz diye eh durum böyle olunca da tüm esnaf herrr konuda kendi bildiğini okuyor çünkü biliyorki kimse itiraz etmeden kabul edicek. Eh öylede oldu zaten eşim hayır diyemedi aldı içeri ki zaten o gün el mahkum mecburduk o dolaba içine girecek herşey evin orta yerinde yayım yasım duruyordu.

              Mecbur 2 yıldır saya söve kullandım bu dolabı ve 2 yıldır da hergün eşime "bu dolabı boyatalım boyayalım bişi yapalım seveyim bunu!" diyordum. Malum yeni evlisin ev ödüyorsun haliyle de ha diyince her istediğini yapamıyorsun. Ha bugün ha yarın dedi 2 yıl oldu sonunda ben bir çözüm yolu buldum ne mi? Yapışkanlı mobilya folyoları. Uzun uzun internette takip ettim gözlemledim ve bir sayfa bulup ödemesini de kendi el emeklerimden kazandıklarımla hazırlayıp eşime başvurdum :) tabi ki hemen kabul etmedi önce olmaz dedi sonra uzun uzun gösterip anlattım sayfadakileri aklına yattı ve "finans sağlıyorum diyorsan ver siparişi ben kaplarım" dedi :) ölçtik biçtik hemen sipariş verdik ve ertesi gün bizdeydi kargomuz. O akşam o hevesle hemen işe koyuldu ve kapladı. Zordur falan diyorduk ama hiçte korktuğumuz gibi olmadı bildiğiniz bembeyaz bir dolap oldu ve hiçte kaplandığı belli olmadı. O koca koca kolum kadar kulplarıda yok edip yerine porselen yuvarlak kulplar da gelince bir şirin oldu benim o katnem dolap bir güzel olduuuuu anlatamam.


                    İşte böyle tatlış bir dolap oldu yani en azından benim için öyle oldu dediğim gibi insanlık için küçük ama bizim evimiz için büyük bir değişiklikti bu.
               
                      Şimdi gören herkes "Dolaba ne yaptınız değiştirdiniz mi yenimi bu?" gibi sorular soruyor ve kapladığımı öğrendiklerinde çok şaşırıyorlar resmen beyaz yeni bir dolap gibi duruyor diyorlar.

                   Her zaman dediğim gibi evimizi değiştirip yenilemek güzelleştirmek hep bizim elimizde ve genelde de öle büyük ücretlere değil gayette küçük bir bütçeyle hallettim ben yine bu işi size de fikir olsun diye anlatmak istedim. Kabul ediyorum yine çenem düştü uzun konuştum ama ne yapayım benimde yapım bu :) Hadi kalın sağlıcakla ve yılın son haftasında mutlu haftalar olsun :)

28 yorum:

  1. Harika olmuş gerçekten de. Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. kulplarıyla birlikte 130 tl ye mal oldu

      Sil
    2. teşekkür ederim. şahane olmuş bu arada :)

      Sil
  3. Güle güle kullanın. Sonunda istediğinizi yapmışsınız tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm evet azmettim ve başardım diyorum :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ama değmiş. İçine sinen eşyalar alamamana üzülüyorum ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm aaa yok aslında diğer bütün mobilyamı içime sinerek ve çok severek aldım öylede kullanıyorum ama işte bu dolap ve sehpa konusunda sıkıntı yaşadık onlarıda çözdüm çok sükür :)

      Sil
  5. çok güzel olmuş böyle değerlendirmeler çok hoşuma gidiyor :) güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  6. Emeğinize sağlık çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten harika olmuş! Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratmak böyle bir şey olmalı. Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. valla 10 numara 5 yıldız durumu olmuş meltem,güle güle kullanın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Şahane olmuş gerçekten markası ve adresini paylaşır misiniz ? Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimmm instagramda renklendirhayatini diye bir sayfası var folyoyu aldığım kişinin ordan sipariş ettim kulplarıda koçtaştan aldım :)

      Sil
    2. teşekkür ederim :) güle güle kullanın

      Sil
  11. cok güzel olmuş gerçekten. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil