22 Nisan 2020 Çarşamba

Profiterol


     Itiraf edeyim daha önce üsendiğim için hiç profiterol denememiştim ama basit ve pratik olduğunu biliyodum 😉 geçen gün aklıma düşünce denedim iyikide denemişim artık üsenmicem söz 😂 ah korona sen nelere kadirsin 🙊🙊 neyse siz 💜 bırakırken bende tarifi yazayım 👇🏻
.
.
Malzemeler;
-1 su bardağı su .
-125 gram margarin .
-1 su bardağı un
-3 yumurta .

Kreması için;
-2.5 su bardağı süt .
-6 yemek kaşığı toz şeker .
-3 yemek kaşığı un .
-1 paket vanilya .
-yarım paket beyaz çikolata
.
Çikolata sosu için; .
-2.5 su bardağı süt .
-1 paket hazır çikolata sos .
-yarım paket sütlü yada bitter çikolata .
.
Hazırlanışı; su ve margarini bi tencereye alıp margarin eriyince unu ilave edip hızlı hızlı karıştırıp hamur kıvamına getirip 1-2 dk pişirip ocaktan alıyoruz. Soğumaya bıraktıgımı hamuru 10-15 dk kadar beklettikten sonra yumurtaları bir bir ilave edio mikser ile çırpıyoruz. (Ilk yumurtayı çırpıp ikinciyi ilave edip yine çırpıp en son üçüncüyü ilave edip yine çırpıyoruz.) Krema kivamında bir hal alacak yumurtaların eklenme işlemi bitince. Ister kaşık ile alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyoruz istersenizde sıkma torbasına alıp hamuru onunla küçük parçalar halinde koyabilirsiniz. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. .
Hamurlar pişerken krema için malzemeleri bir tencere içerisine alıp güzelce çırpıp pişiriyoruz ve pişen kremaya beyaz çikolata ilave edip eriyene kadar ve soguyana kadar ara ara çıpıp sogutuyoruz.
.
Çikolata sosunu ve sütü tencere alıp kaynayana kadar pişirip pişince içine çikolatayı ekleyip eritip soğumaya bırakıyoruz. .
Pişen ve soğuyan hamurlara ister ortadan kesip isterde sıkma torbasına kremayı doldurup altlarından delik açıp krema ile dolduruyoruz. 1-2 saat dolapta üzeri açık ve çikolata sosunu dökmeden dinlendirip servis esnasında sosunu döküyoruz. Kalan profiterolleride sosmadan ve yine üzerini örtmeden dolapta bekletebilirsiniz üzerini örter yada soslar bırakırsanız yumuşuyor 😉😉😉😉😉😉






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder