12 Ocak 2015 Pazartesi

Poşette Tavuk


Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • karabiber 
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı un 
  • 1 adet fırın poşeti
Hazırlanışı

              Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte parçalayıp yıkıyoruz. Baharatları ve sıvıyağı tavuğa ilave edip güzelce harmanlıyoruz. Fırın poşetinin içerisine unu alıp çalkalıyoruz ve poşetin her yeri unlandıktan sonra fazla gelene boşaltıyoruz ve tavukları poşetin içerisine alıp poşetin ağzını klipsi ile kapatıp bir fırın tepsisinin içerisine alıyoruz ve 190 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar (30-40 dk arası değişiyor) pişiriyoruz.



Not: Tavuğu göğüs yerine but yada baget olarakta kullanabilirsiniz bu sizin tercihinize kalmış.


2 yorum:

  1. su koyuyormuyuz poşetin içerisine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır canım su koymuyoruz tavuk pişerken kendi suyunu salıp lokum gibi oluyor :)

      Sil